Gépbiztonság - Felügyelet - Teljesítmény
Ergonomikus, flexibilis, biztonságos

Vezeték nélküli gépbeállító kapcsoló

A gépbeállító kapcsolókat az ipar számos területén alkalmazzák, gépek pontos beállítására, illetve betanítására. A gép beállítása során a zegzugos géptérben a gépet körbe kell járni, ilyen esetben a mozgást akadályozhatja a gépbeállító kapcsolót és a gép vezérlését összekötő kábel.

A fenti probléma megoldására a gépbiztonsági megoldásairól híres német Dold vezeték
nélküli gépbeállító kapcsolóval jelent meg a piacon. A Dold SAFEMASTER® W sorozat szabad mozgást enged a veszélyes térben, ugyanakkor működése kielégíti a vonatkozó gépbiztonsági szabványokat: PL e/Kat 4 az EN ISO 13849-1 szerint illetve SIL CL 3 az EN 62061 szerint.
A készülék működése megegyezik a vezetékes verziókéval: A gépbeállító kapcsoló 3 fokozatú biztonsági kapcsolóval rendelkezik. A veszélyes térbe lépve, a gépet indítani, általában a veszélyek csökkentésének érdekében, valamilyen csökkentett módban lehetséges. az indítás feltétele, hogy a kezelő a háromállású gombot a középső pozícióba nyomja. A gombot a veszélyes térben tartózkodás ideje alatt folyamatosan nyomva kell tartani. Amennyiben a kezelő balesetveszélyes szituációba kerül önkéntelenül elengedi, vagy erősebben megnyomja a biztonsági nyomógombot, amivel kezdeményezi a gép veszélyes mozgásának leállását.
Az eszköz a biztonsági funkció mellett áttekinthető formában kialakított szabadon felhasználható további négy nyomógombbal rendelkezik. Összesen 20 vezérlési funkció
alakítható ki, ami elegendő lehetőséget ad bármely feladat kényelmes megoldására.
A gépbeállító kapcsoló további előnye, hogy nagyméretű, minden körülmények között jól leolvasható kijelzővel is rendelkezik, ami a pontos beállítást nagyban segíti.
A kapcsoló ergonomikus kialakításának köszönhetően a kényelmes egykezes működtetés hosszú távon sem válik fárasztóvá.
A készülék alkalmazási területei: robotok beállítása, karbantartása, automatikus raktározás eszközeinek betanítása, géprészek manuális irányítása, magas gépbiztonsági kockázattal járó automatikus gyártási folyamatok felügyelete.
A német Dold több mint 70 éve gyárt és fejleszt automatizálási termékeket. Mint a vállalat magyarországi képviselet, nem csak a terméket, hanem a termékekhez kapcsolódó teljes körű szolgáltatást kínáljuk.

 
< Előző   Következő >
Dold hírei, aktualitás
Multifunkcionális mérő relé Modbus csatlakozással - DOLD UG 9400
A VARIMETER PRO sorozat UG 9400 multifunkciós mérőreléje lehetővé teszi a paraméterek egyszerű beállítását, felügyeletét és diagnosztizálását Modbus RTU interfészen keresztül.
Tovább...
 
DOLD IK 3070/200 hibrid relé

Műszaki megoldás LED világítási rendszerek megbízható, gazdaságos kapcsolására

Tovább...