Gépbiztonság - Felügyelet - Teljesítmény
DOLD IK 3070/200 hibrid relé

Műszaki megoldás LED világítási rendszerek megbízható, gazdaságos kapcsolására

LED-es világítási rendszerek alkalmazása manapság sok területen, például irodaházakban, bevásárlóközpontokban vagy kereskedelmi ingatlanokban mindennapossá vált. Nagy ingatlanok lépcsőházaiban vagy a gyártóépületek bejárati területein a LED-lámpákat a hagyományos izzók helyre szerelik. Úgy tűnik, hogy az utólagos felszerelés teljesen problémamentes és nagy energiahatékonyságot ígér, nem megfelelő kapcsoló berendezések alkalmazása esetén azonban a rendszer más területein jelentős költségnövekedés jelentkezhet.

A LED-lámpák bekapcsolásakor jelentkező áramimpulzusai a µs időtartományba esnek, és elérhetik a névleges áram 1000-szeresét, ami a tisztán mechanikus relékben az érintkezők gyors elhasználódásához és a kapcsolóberendezések idő előtti meghibásodásához, többlet költségekhez vezet. A problémára hatékony megoldást kínál az 1928-ban alapított német Dold vállalat. Az IK 3070/200 hibrid relé tökéletesen ötvözi a robusztus relétechnika és a kopásálló félvezető technológia előnyeit. A rövid ideig fennálló extrém bekapcsolási áramot szilárdtest relével kapcsolja, majd néhány milliszekundummal később a mechanikus reléérintkező átveszi a folyamatos üzemet, és biztosítja az alacsony energiafelhasználást. A készülék 16 A áramerősségig és 60°C környezeti hőmérsékletig alkalmazható.

Műszaki adatok:
Rövid leírás
Részletes adatlap

 
Következő >
Dold hírei, aktualitás
DOLD IK 3070/200 hibrid relé

Műszaki megoldás LED világítási rendszerek megbízható, gazdaságos kapcsolására

Tovább...
 
Új biztonsági fordulatszám-felügyeleti modul
Többfunkciós, integrált felügyeleti modullal bővítette kínálatát a DOLD. Ez az új biztonsági fordulatszám-felügyeleti modul, az UH5947 három funkciót foglal magában:
Tovább...