Gépbiztonság - Felügyelet - Teljesítmény
NYÁK-ba építhető biztonsági relé
Dold biztonsági reléDOLD NYÁK-ba építhető biztonsági relé
Biztonsági kapcsolók, biztonságtechnika
Miniatűr relé
 
DOLD, hogy a vevői magas minőségi igényeit kielégítse, kapcsolóeszközeiben saját tervezésű és készítésű, NYÁK-ba építhető biztonsági reléket használ. Különös fénypontot jelent a biztonsági relé a kényszervezetésű érintkezőkkel. Ezeket biztonsági reléket csakúgy, mint a többi nagy értékű nyomtatott áramkörbe építhető relét a DOLD sokfajta kivitelben készíti.

Biztonsági relé

A gépek és berendezések gyártásában a biztonságtechnika egyre nagyobb jelentőséget nyer. Mindenütt biztonsági modulokat, sőt biztonsági vezérléseket építenek be. A félvezetők egyre növekvő felhasználása ellenére még mindig fontos szerepet játszik az elektromechanikus. Ezek a területen alkalmazott speciális relék. Az úgynevezett biztonsági relé vagy kapcsoló legalább egy nyitó és egy záró érintkezővel, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy egyidejűleg soha nem zárnak. A relé teljes élettartama alatt biztosítani kell mind üzemi működéskor, mind zavar felléptekor a 0,5 mm érintkező távolság betartását. Ebből a viselkedésből a fölérendelt felügyelet felismeri, amikor egy érintkezés nem működik. Ha például a záró érintkező beragad, a hozzátartozó nyitó nem tud zárni a tápáram kikapcsolásakor.

 Alkalmazási területe:
   - Vészkikapcsoló eszközök
   - Biztonsági kapu figyelése
   - Biztonsági fényfüggöny
   - Kétkezes kapcsolások
   - Felvonóvezérlések
   - Vasúttechnika
   - Tüzeléstechnika

DOLD miniatűr biztonsági relé

Amikor kis helyen nagy áramokat kell kapcsolni, rövidzárbiztosságra van szükség, vagy egy vezérlő jellel több teljesítménykört kell kapcsolni, a reléket nem lehet kikerülni.

Alkalmazási területe:
Vezérlések feszültségmentes kimenetei
A vezérlő áramkör galvanikus leválasztása
Installációs technika
Háztartási eszközök

További részletek...

 
< Előző   Következő >
Dold hírei, aktualitás
Multifunkcionális mérő relé Modbus csatlakozással - DOLD UG 9400
A VARIMETER PRO sorozat UG 9400 multifunkciós mérőreléje lehetővé teszi a paraméterek egyszerű beállítását, felügyeletét és diagnosztizálását Modbus RTU interfészen keresztül.
Tovább...
 
DOLD IK 3070/200 hibrid relé

Műszaki megoldás LED világítási rendszerek megbízható, gazdaságos kapcsolására

Tovább...